Държавни Първенства по Тенис през 2014 – Зимно и Лятно за 12, 14, 16 и 18 годишни

Албена – новата тенис дестинация на България

DSC_8410

През 2014 г. в КК Албена ще се проведат зимните и летните държавни първенства по тенис за 12, 14, 16 и 18 годишни

Курорт Албена и Българската тенис федерация подписаха тригодишен договор за сътрудничество. Българската тенис федерация от своя страна ще поеме ангажимента да промоцира курорта, като новата тенис дестинация в страната.

БФТ и „Албена” АД подписаха договор за сътрудничество до 2015 г.

“За Българската федерация по тенис партньорството с “Албена” АД е чест. С него получаваме допълнителна възможност за подпомагане на българския тенис. Албена е прекрасен курорт и доказан партньор на спорта и в частност тениса през годините”, заяви президентът на БФТ Стефан Цветков.

“С договора за нас се открива нова прекрасна възможност за развитие на стратегията ни през следващите години с организиране на турнири за детско-юношески и професионален тенис. В Албена има отлични условия за това”, допълни Цветков.

“За 2014 година планираме сериозен и динамичен календар. Държавните първенства за деца, юноши и девойки ще се проведат в Албена. Ще има повече детски турнири, Балкански първенства. Планираме и професионални турнири, за които ще решаваме в движение”, каза Цветков.

От 30 август до 1 септември курорт Албена организира най-големия турнир по тенис за деца в България, в който ще вземат участие и представители от чужбина. От 30 септември до 7 октомври курорта става част и от международния женски тенис с турнира Albena open, с награден фонд 10 000 долара. Участието в турнира ще носи точки за световната ранглиста. През октомври също така ще се проведе и конференция на треньорите по тенис. В договора между курорт Албена и Българската федерация по тенис, е посочено също така, че през следващите две години зимните и летни държавни първенства по тенис за деца и юноши и девойки на възраст 12, 14, 16 и 18 години, тенис лагерите, международните турнири по тенис за деца, жени и мъже, ще се провеждат в курортен комплекс Албена.

Албена - новата тенис дестинация в България

През следващите две години тенис лагерите, международните турнири по тенис за деца, жени и мъже, ще се провеждат в курортен комплекс Албена

Курорт Албена разполага с 13 тенис корта, шест от тях са реновирани и готови за провеждането не само на професионални състезания, но и за любителски такива. Останалите седем корта ще бъдат готови за следващия сезон.

DSC_8511

Курорт Албена разполага с 13 тенис корта

През 2014 година курорт Албена ще започне строителство и на тенис база и десет нови тенис корта. През 2015 година ще бъде изграден напълно и новият тенис център в курорта. Курорт Албена подготвя специални пакети за 2014 година, които ще дадат възможност на почиващите в курорта да съчетават почивката си с тренировки на професионални тенис кортове.

„Ние ще бъде лоялен партньор на федерацията по тенис и ще изпълним всичките си задължения по договора – коментира Красимир Станев. – Тенисът е сред най-подходящите спортове в туристическите региони, така че отдавна имахме подобна идея. Договорът ни с БФТ е за 3 години, но се надявам да отчетем добри резултати и след време отново да организираме пресконференция, на която и двете страни да обявят задоволство от партньорството си. Поели сме финансови ангажименти към БФТ, които не са кой знае колко големи, но не са и малки. Договорът ни е отворен и вярвам, че в бъдеще ще имаме още по-сериозно партньорство. Апетитът идва с яденето”.

Държавни Първенства по Тенис през 2014 – Зимно и Лятно за 12, 14, 16 и 18 годишни

Source: http://www.bgtennis.bg/?page=news&lng=bg&nid=2788

Posted in Новини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*