Писмото на 500-те

Писмото на 500-те от Леа Коен

Кабинетът да подаде оставка и да прекъсне зависимостта си от Волен Сидеров, призовава откритото писмо на писателя и дипломат Леа Коен, подкрепено от над 500 български граждани.

До
Национален съвет на БСП
1000 София ул. “Позитано” №20, п.к. 382
e-mail: bsp@bsp.bg

До
Централен съвет на ДПС
гр.София, п.к.1301
бул.”Ал.Стамболийски”45А

До
Господин Мартин Шулц, председател на ЕП

Mr Martin Schulz
President of the EP
Rue Wiertz 60
1047 Brussels, Belgium

Mr Thorbjørn Jagland
Secretary General of the Council of Europe
Conseil de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
France

Господа и дами от БСП И ДПС,

Избрали сте за свой Цербер, гарант на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесения национал-фашист Волен Сидеров. Този индивид не само ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с мирните протести на гражданите.

След като я разруши окончателно в очите и на вашите избиратели, той ще бойкотира парламента и като истински политически терорист ще се наслаждава на разрушението, предизвикано от този му акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на този развилнял се тип.

Обръщаме ви внимание на факт, който несъмнено ви е известен. Освен с другите си “демократични” подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите -” разрушители” на българската държавност.

В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение на подсъдимата скамейка.

С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията по корупция в Народното събрание, а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия “Атака” ви прави съучастници на неговите позиции.

Това е недопустимо. То е достатъчно основание правителство, поставило се доброволно в положение на съучастник на такъв обществено деструктивен елемент, да подаде незабавно оставка, включително и за да не остане в международна изолация.

Призоваваме ви да прекъснете незабавно политическата си зависимост от лицето Волен Сидеров и да поставите в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт.

29 юни 2013 г.

Писмото е подписано от над 500 български граждани, между които писатели, актьори, режисьори, журналисти, художници, световно известни музиканти, професори, адвокати, архитекти, лекари, инженери.

Posted in Политика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*